Παιδοδοντία – Αντιμετώπιση ατόμων με ειδικές ανάγκες

Για να επιτευχθεί η καλύτερη προστασία των δοντιών (νεογιλών και μόνιμων) από την τερηδόνα, και άρα η πρόληψη καταστροφής τους, πραγματοποιείται φθορίωση των δοντιών και επικαλύψεις των μασητικών επιφανειών των γομφίων (sealants). Η φθορίωση επιτρέπει την ενδυνάμωση της εξωτερικής στιβάδας του δοντιού (αδαμαντίνη – «σμάλτο»), καθιστώντας το πιο ανθεκτικό στα οξέα που παράγονται από τα βακτηρίδια του στόματος. Τα sealants κάνουν τις μασητικές επιφάνειες των γομφίων λείες με αποτέλεσμα να απομακρύνονται ευκολότερα τα υπολείμματα των τροφών και της οδοντικής πλάκας.

Στο χώρο μας παρέχονται οι παραπάνω υπηρεσίες στα πλαίσια της προληπτικής θεραπείας καθώς και όλες οι υπόλοιπες παιδοδοντικές εργασίες όπως εμφράξεις και απονεύρωση των νεογιλών και των πρωτοεμφανιζόμενων μόνιμων δοντιών, εξαγωγές κτλ. Όλες γίνονται με σύγχρονες μεθόδους φιλικές προς το παιδί. Σε περιπτώσεις που η συνεργασία του ασθενούς δεν είναι εφικτή (παιδιά σε πολύ μικρή ηλικία, παιδιά που δεν συνεργάζονται με γιατρούς, παιδιά και ενήλικες με ειδικές ανάγκες), εφαρμόζονται στον χώρο μας ειδικές μέθοδοι οι οποίες επιτρέπουν την ολοκλήρωση των οδοντιατρικών εργασιών χωρίς αυτές να αποτελέσουν τραυματική εμπειρία για τον ασθενή.

Ο στόχος μας είναι να έχουμε μικρούς ασθενείς οι οποίοι θα έρχονται με χαρά στον οδοντίατρο και να γίνουν ενήλικες χωρίς φοβία.

ΕΛΕΓΧΟΣ

Σε τακτά χρονικά διαστήματα – εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης ανάλογα με την ηλικία

ΦΘΟΡΙΩΣΗ

Ειδικά προγράμματα φθορίωσης

SEALANΤS

Εμφράξεις οπών και σχισμών