Στον σύγχρονο τρόπο ζωής η υγεία του στόματος παρέχει ένα είδος «κοινωνικού διαβατηρίου» για επίτευξη στόχων που προσβλέπουν σε γενικότερη βελτίωση του επιπέδου ζωής. Αυτή εξασφαλίζεται με την υγεία των δοντιών , των ούλων και των άλλων περιστοματικών ιστών η αρμονία των οποίων συμβάλλει στη γενικότερη θετική εικόνα του προσώπου. Είναι άλλωστε γνωστό ότι τα λαμπερά δόντια με την ορθή διάταξη στο στόμα συμβάλλουν σε ένα φωτεινό και όμορφο χαμόγελο, ελκυστικό στοιχείο κάθε τύπου συναναστροφής.

Στο ΣΤΟΜΑ ΓΝΑΘΟΣ παρέχεται η πλήρης δυνατότητα διόρθωσης ή επαναπροσδιορισμού της συνολικής αισθητικής εικόνας του στόματος και του χαμόγελου με την χρησιμοποίηση των «εργαλείων» που παρέχει η σύγχρονη οδοντιατρική πράξη. Το συνολικό αποτέλεσμα μπορεί να πλαισιωθεί με ήπιες παρεμβάσεις στα χείλη και στην όμορη περιστοματική περιοχή (τοποθέτηση fillers) από ιατρό του χώρου μας με εξειδίκευση.

Όψεις ρητίνης – πορσελάνης

Οι όψεις είναι επικαλύψεις από πορσελάνη (κατασκευάζονται στο εργαστήριο) ή ρητίνη (κατασκευάζονται άμεσα στο στόμα) που συγκολλούνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών η οποία τροχίζεται ελάχιστα (0,2-0,5 χιλιοστά) έως και καθόλου. Με τις κατασκευές αυτές υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξει το χρώμα των δοντιών, είτε διότι δεν ικανοποιεί τον ασθενή είτε σε περιπτώσεις καπνιστών και δοντιών τα οποία έχουν υποστεί ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση). Παρέχουν επίσης τη δυνατότητα να αλλάξει το σχήμα των δοντιών, σε περιπτώσεις αποτριβής, καταγμάτων αλλά και σε περιπτώσεις ελαφριάς μορφής συνωστισμού των δοντιών (ευθυγράμμιση και αρμονική γραμμή χαμόγελου χωρίς ορθοδοντική θεραπεία).

Στο χώρο μας πραγματοποιούνται οι παραπάνω εργασίες πάντα μετά από αναλυτική μελέτη του κάθε περιστατικού με εκμαγεία μελέτης, φωτογραφίες και συζήτηση με τον ασθενή ως προς τις επιθυμίες του. Στην περίπτωση των όψεων ρητίνης η εργασία ολοκληρώνεται σε μία συνεδρία. Στην περίπτωση των όψεων πορσελάνης η εργασία ολοκληρώνεται σε δύο συνεδρίες, η πρώτη περιλαμβάνει την προετοιμασία των δοντιών, τα αποτυπώματα και την κατασκευή των προσωρινών όψεων. Τα αποτυπώματα στέλνονται σε εξειδικευμένο οδοντοτεχνικό εργαστήριο, το οποίο τις κατασκευάζει και στην δεύτερη συνεδρία, ο γιατρός τις τοποθετεί στο στόμα. Μετά την τοποθέτηση δίνονται οδηγίες στον ασθενή όσον αφορά τη στοματική υγιεινή ειδικότερα στην περιοχή των όψεων και προγραμματίζεται ένα ραντεβού ελέγχου μετά από 10-15 ημέρες.

Ουλοπλαστική

Σε περιπτώσεις που τα ούλα αποκαλύπτονται έντονα στο χαμόγελο (ουλικό χαμόγελο), που δεν υπάρχει συμμετρία στα όρια δοντιού με το ελεύθερο όριο των ούλων ή όταν αυτά είναι διογκωμένα από διάφορες αιτίες (φάρμακα, ορμονικοί παράγοντες, κακή στοματική υγιεινή κ.α.) γίνεται διόρθωσή τους ανώδυνα και χωρίς μετεγχειρητικές δυσκολίες για τον ασθενή με τη χρήση λεπτών εξειδικευμένων εργαλείων, Laser, ραδιοκυματικής ή άλλων τεχνικών και εφαρμογών προκειμένου να επιτευχθεί το κατά δυνατόν ιδανικό αποτέλεσμα. Σε πολύ ειδικές περιπτώσεις εφαρμόζονται οστεοτομίες του τύπου Le Fort I (impaction της άνω γνάθου) σε συνδυασμό με διόρθωση σκελετικής φύσης διαταραχή.

Dental lift

Με τον όρο αυτό νοείται η ανανέωση του χαμόγελου με αναδιαμόρφωση και ανόρθωση των δοντιών που παρουσιάζουν αποτριβές, ρωγμές, αλλαγή χρώματος λόγω εξωγενών παραγόντων ή και λόγω ηλικίας σε συνδυασμό ή όχι με αισθητικές επεμβάσεις στα ούλα (αισθητική ουλοπλαστική). Εφαρμόζεται δηλαδή ο σύγχρονος τρόπος «αναδιαμόρφωσης» της σχέσης χρώματος – σχήματος και διάταξης των δοντιών σε συνάρτηση με τις λοιπές περιστοματικές δομές (χείλη, μύτη, γένειο). Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Στόμα Γνάθος γι’αυτήν τη συγκεκριμένη υπηρεσία προτείνεται εφαρμογή ειδικού προγράμματος που απεικονίζει το αποτέλεσμα πριν από την επεμβατική πράξη. Σε κάθε όμως περίπτωση η υπηρεσία παρέχεται με βάση την επιθυμία του ενδιαφερόμενου πάντοτε μέσα στα πλαίσια του εφικτού.

Dental spa

Πρόκειται για εφαρμογή νέας οδοντιατρικής υπηρεσίας που αφορά τεχνικές με στόχο τη συντήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος και την ενδυνάμωση των ούλων χωρίς αιμορραγίες δίνοντας ταυτόχρονα ευχάριστη αίσθηση επί μακρόν . Η αναζωογόνηση των ούλων και των δοντιών μετά τον κλασικό καθαρισμό παρέχεται με την ειδική αυτή υπηρεσία του dental spa μέσω καταιονισμού ειδικής σύστασης διαλυμάτων με φυσικές βιολογικές ουσίες που έχουν αντισηπτική, αναγεννητική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Στρας

Τοποθέτηση στρας σε ένα ή περισσότερα μπροστινά δόντια, ανώδυνα και χωρίς να προκληθεί φθορά στην επιφάνεια του δοντιού. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής διαφόρων σχημάτων και μεγεθών στρας.

 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ