STOMA GNATHOS Πολυοδοντιατρείο στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης - Πιστοποίηση ISO 9001:2008

facebooktwitter

Προγραμματίστε το Ραντεβού σας

Ώρες Λειτουργίας:
Καθημερινά 11:00 - 20:00
 
Οι γιατροί μας δέχονται επισκέψεις με ραντεβού.

Φορμα Επικοινωνιας

Newsletter

Καταχωρήστε το e-mail σας και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα μας:

flow logo gr

 

logo believe in you

 

 

Δερματικά Εμφυτεύματα - Υαλουρονικό Οξύ

Δερματικά Εμφυτεύματα - Υαλουρονικό Οξύ

ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ - ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ (DERMALFILLERS)

ΡΥΤΙΔΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗ, ΠΕΡΙΣΤΟΜΑΤΙΚΕΣ ΡΥΤΙΔΕΣ, ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΧΕΙΛΙΩΝ, VERMILLIONBORDER, ΡΙΝΟΧΕΙΛΙΚΕΣ ΑΥΛΑΚΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ‘Η ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

 

Το δέρμα μας βρίσκεται συνεχώς σε επίθεση. Ο άνεμος, ο ήλιος, το κρύο, η ρύπανση, η κόπωση, οι συναισθηματικές διαταραχές, οι ορμονικές διακυμάνσεις, και το απλό πέρασμα του χρόνου, όλα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν βλάβες στη δομή του. Και σαν σα να μην ήταν αυτό αρκετό, η φυσική υγρασία στο δέρμα μας, που διατηρείται από το υαλουρονικό οξύ (ΥΟ), μειώνεται αναπόφευκτα με την ηλικία. Αυτή η αναπόφευκτη απώλεια υγρασίας δημιουργεί τις γραμμές γύρω από τα χείλη και τη μύτη, μειώνει τον όγκο στα μάγουλα, το σαγόνι και τα χείλη, δίνοντας μας ένα γερασμένο και πιο κουρασμένο βλέμμα και εμφάνιση.

Η ενυδάτωση του δέρματος είναι θεμελιώδης για μια νεανική εμφάνιση, αλλά η έλλειψή της, στο βάθος της επιδερμίδας, μπορεί να προδώσει όλες τις άλλες προσπάθειες που κάνετε για να βελτιώσετε την εμφάνιση και υγεία του δέρματός σας, όπως  βαθύ καθαρισμό, εφαρμογή ενυδατικής κρέμας, απολέπιση της επιδερμίδας.


Σήμερα, υπάρχουν διαθέσιμες κατάλληλα επεξεργασμένες σειρές δερματικών εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος (π.χ. Juvederm® ULTRA,Perfectha® κ.ά) πουμπορούν να αποκαταστήσουν το χαμένο ΥΟ στο δέρμα μας, ενυδατώνοντάς το από το εσωτερικό βοηθώντας το αποκτήσει ελαστικότητα και τόνο. Το ΥΟ μπορεί να αποκαταστήσει γρήγορα το χαμένο όγκο του δέρματός μας και να εξομαλύνει τις γραμμές και ρυτίδες του προσώπου.

Τα προϊόντα αυτά είναι σε ενέσιμη μορφή, είναι αποδεκτά από τον οργανισμό και δεν προκαλούν αντιδράσεις ξένου σώματος. Εφαρμόζονται σε μικρές ποσότητες με πολύ λεπτή βελόνα στην κάθε περιοχή, κάτω από την επιδερμίδα, στο σημεία που εντοπίζεται η ρυτίδα ή η λεπτή γραμμή.

Η εφαρμογή τους θα πρέπει να γίνεται από άτομο του ιατρικού χώρου με εξειδικευμένη και πιστοποιημένη εκπαίδευση στη χρήση ενέσιμου υαλουρονικού οξέος.

 

ΠΡΙΝ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η πρώτη επίσκεψη αφορά στη συζήτηση γιατρού-ασθενούς, όπου εκφράζονται οι επιθυμίες /προσδοκίες του ασθενούς και γίνεται μια συμβουλευτική και επεξήγηση των δυνατοτήτων της θεραπείας από την πλευρά του γιατρού.  Παίρνεται ένα πλήρες και λεπτομερές ιατρικό ιστορικό, καθώς και αρχικές φωτογραφίες. Παράλληλα, ενημερώνεται ο ασθενής για το της θεραπείας καθώς και για τον αριθμό των αναγκαίων επισκέψεων. Τέλος, προγραμματίζεται το επόμενο ραντεβού στο οποίο θα γίνει η θεραπεία.

 

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

  • Πρώτον, ο γιατρός θα καθαρίσει την περιοχή προς θεραπεία . Ο ιατρός θα εγχύσει πολύ μικρές ποσότητες του κατάλληλου προϊόντος  χρησιμοποιώντας μια εξαιρετικά λεπτή βελόνα κάτω από τη γραμμή ή ρυτίδα προς θεραπεία. Στη θεραπεία ενίσχυσης όγκου των χειλιών, ή έγχυση θα γίνει στα χείλη Καθώς το ΥΟ τίθεται σε ισχύ είναι πιθανό να αισθανθείτε μούδιασμα και λίγο τσούξιμο στην περιοχή έγχυσης. Μετά την έγχυση, ο γιατρός σας θα εξομαλύνει το προϊόν στο δέρμα σας κάνοντας μασάζ στην συγκεκριμένη περιοχή. Μόλις η θεραπεία έχει τελειώσει, ο γιατρός θα δώσει κάποιες χρήσιμες συμβουλές για μετά τη θεραπεία. Οι περισσότερες από αυτές τις συμβουλές θα πρέπει να βασίζονται στην προσωπική εμπειρία και μπορεί να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα
  • Μην εφαρμόζετε make-up για 12 ώρες μετά την θεραπεία.
  • Μην πίνετε κάτι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο (εάν κάνατε θεραπεία στα χείλη)
  • Μπορεί να δείτε κάποιο πρήξιμο, ερυθρότητα ή μικρούς μώλωπες στο σημείο της έγχυσης
  • Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα, χωρίς άρωμα, αν έχετε ξηρό δέρμα
  • Αν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες, επικοινωνήστε με τον ιατρό σας
  • Θα πρέπει να περιμένετε τη νέα σας εμφάνιση να διαρκέσει μέχρι και 12 μήνες σε γραμμές και ρυτίδες, και ελαφρώς λιγότερο στα χείλη.

 

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Αμέσως μετά τη θεραπεία, το δέρμα είναι πιθανό να είναι λίγο πρησμένο – αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Οι αλλαγές, στην πρώτη ματιά στον καθρέφτη, μπορεί να είναι μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες αλλά αυτό δεν είναι ανησυχητικό. Μόλις το αρχικό πρήξιμο (το οποίο ενδέχεται να διαρκέσει μερικές ημέρες) υποχωρήσει, θα φανεί το τελικό αποτέλεσμα.

Σε  2 – 3 εβδομάδες μετά τη θεραπεία στα χείλη ή την αντιρυτιδική θεραπεία προγραμματίζεται ένα ραντεβού ελέγχου. Αυτό είναι για να επιβεβαίωσει ο γιατρός ότι ο ασθενής είναι  100% ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Εάν το κρίνει αναγκαίο ο γιατρός μπορεί να προτείνει μια συμπληρωματική (top-up) θεραπεία.

 

 wrinkles